Steun de stichting Vaanplein Windturbine Vrij

Stichting Vaanplein Windturbinevrij is opgericht door bewoners van de nieuwe wijk Pascalkwartier. De oprichters hebben gezamelijk een startkapitaal ingezet om een stichting te kunnen zijn.

Helaas zijn de opstartkosten bij een notaris noodzakelijk en andere kosten zoals het inschrijven bij de Kamer van Koophandel en het aanvragen van een zakelijke rekening.

Daarom vragen wij u een kleine donatie te doen zodat wij kunnen blijven protesteren tegen het plaatsen van windturbines.

NL69 RABO 0340 7988 07 tnv VAN DER LEER omschr VWV

10 antwoorden op “Steun de stichting Vaanplein Windturbine Vrij”

 1. goedemorgen wij zijn van atv lombardijen (volkstuinen aan de maeterlinckweg 71) bij ons staan 90 huisjes ,misschien kunt u contact opnemen dan kunnen wij evt wat betekenen
  en er is ook nog de bouwspeeltuin en kinderboerderij de kooi die zullen ongetwijfeld ook niet staan te springen

  mike

 2. Lijkt mij goed gelijk door te pakken met de geluidsoverlast in de wijk door de A15 en de toegangsweg naar het Zuidplein.
  Het gebied van de windmolens staat onder controle van gemeente Barendrecht die de molens zelf niet wensen naar ik begrijp. Hun geluidswal heeft veel invloed gehad op de overlast in lombardijen . Doneer graag ook ik vind deze stap onbegrijpelijk .
  Vergroenen ja zeker; werk ik graag aan mee, maar wel met behoud en aandacht voor leefbaarheid .

  1. Wij vinden deze stap ook onbegrijpelijk Gerard. En wij zijn zeker ook niet tegen windturbines, maar wel in de buurt van een woonwijk.

   Goed om te horen dat ons wilt steunen. Zodra het rekeningnummer bekend is ben je een van de eerste die het hoort.

  1. Goedeavond. Misschien ook een beetje laat, maar we zijn zeker nog actief.
   Na een wat rustigere periode gaan we er voor de volle 110% weer voor.

   Binnenkort meer nieuws op de site of op onze facebookpagina.

 3. Eerder hadden we contact over windenergie op de locatie Vaanplein in Barendrecht. Op 17 maart informeren we de commissie ruimte van de gemeente Barendrecht over:

  – de stand van zaken

  – hoe we de uitganspunten voor de participatie verder vorm hebben gegeven

  – participatie binnen de al vastgestelde kaders van de provincie

  – Online aanpak

  U bent daarbij van harte uitgenodigd. Online meeluisteren kan ook via https://barendrecht.raadsinformatie.nl/dashboard waarna u op de vergadering van de commissie ruimte van 17 maart klikt.

 4. Waanzinnig voorstel om windmolens te plaatsen in dit gebied wat toch al geteisterd wordt door geluidsoverlast van de A15 ( luchtverontreiniging niet meegenomen ).
  Nota bene bij een kansarme wijk als Lombardijen en dan door Barendrecht, die hun eigen bewoners beschermd hebben met een enorme dijk, die uit ervaring ( Pascalweg ) bijgedragen heeft tot een toegenomen geluidsoverlast voor Rotterdam Zuid. Barendrecht heeft veel betere locaties maar daar willen ze ze niet ! In hun flyer geven ze nota bene aan dat er mogelijk geluidshinder is voor zuid en voor Barendrecht slechts visueel in verband met de zuid westelijke windvoorkeur. Enfin onsmakelijk en conform plaatsing van kerncentrales in grensgebieden. Voorstander van alternatieve energiebronnen maar niet hier. De on line vergadering waarbij de plaatsing van de windmolens een fait accompli zou zijn en opgelegd door de provincie ( dat is toch pure waanzin ) was niet anders dan list en bedrog. We MOETEN het gevecht aangaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *