Teken de petitie tegen de komst van windturbines op het Vaanplein

In samenwerking met de stichting Wind van Voren en Echt voor Barendrecht (EVB) is een online petitie begonnen om de komst van windturbines op het Vaanplein te voorkomen.

Wordt dit dadelijk het uitzicht voor de bewoners van het Pascalkwartier?

De petitie vraagt de gemeenteraad van Barendrecht af te zien van de plaatsing van de windturbines op het Vaanplein. De plaatsing van de windturbines op het Vaanplein is omstreden. Zo zijn de bewoners van het nieuw aangelegde Pascalkwartier in Rotterdam-Lombardijen pas na het tekenen van hun koopcontract te horen hebben gekregen dat bij het Vaanplein mogelijk megawindturbines komen. Deze bewoners vrezen overlast en een flink waardeverlies van hun woningen en hebben zich verenigd in een stichting. Deze stichting is nu een van de initiatiefnemers van de petitie.

Ook bewonersorganisatie Charlois Zuidrand (BOCZ) ondersteunt de petitie, evenals stichting Wind van Voren. Deze stichting streed eerder nog tot aan de Raad van State tegen de komst van megawindturbines langs de Oude Maas.

De gemeenteraad van Barendrecht sprak zich recent in meerderheid uit dat er geen megawindturbines op Barendrechts grondgebied zouden mogen komen, maar de gevolgen van dit besluit worden door het college en verschillende politieke partijen anders uitgelegd. 

Lokale politieke partij Echt voor Barendrecht is nu een van de initiatiefnemers van de petitie. Voorzitter Roeland Bol: “We zijn samen met bewoners een petitie gestart omdat wij van mening zijn dat megawindturbines niet horen in een dichtbevolkt gebied als Barendrecht. De komst van de windturbines zorgt voor een significante aantasting van het woon- en leefklimaat van inwoners zowel in Barendrecht als in Rotterdam.”

De online petitie kan worden ondertekend op: www.geenwindturbinesvaanplein.petities.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.