Totale minachting van de burger

Het Pascalkwartier in Rotterdam-Zuid is een nieuwbouwwijk met 102 woningen, waarvan de laatste in november/december 2018 zijn opgeleverd. De wijk ligt aan de Pascalweg, dichtbij het Vaanplein, op een voormalig bedrijventerrein terrein van o.a. caravanhandel van Esveld. De verkoper van de woningen is AM B.V. en de aannemer is Dura Vermeer.

“Ideaal voor gezinnen die dorps, comfortabel, veilig en ruim willen wonen, met de grote stad binnen handbereik. Op de groene en waterrijke locatie in IJsselmonde ontwikkelt AM de intieme woonbuurt Pascalkwartier, bereikbaar via één toegangsweg. Door de beschutte ligging ontstaat een autonoom en kindvriendelijk woonmilieu. Het landelijke ontwerp van de woningen sluit aan op de lommerrijke en landschappelijke omgeving en de bijpassende bebouwing van de twintigste eeuw.”


De woningen zoals AM Wonen aanprijst volgens hun website.

In december 2018 zijn de laatste woningen opgeleverd. Pas eind september van dit jaar is de bewoners door de gemeente Rotterdam meegedeeld dat op een paar honderd meter afstand, nabij het Vaanplein, de bouw van drie mega-windturbines is gepland. Onvoorstelbaar en  schandalig, vooral als je bedenkt dat de bouwplannen voor windturbines op die locatie al jaren bekend zijn bij alle instanties en ook bij de gemeente Rotterdam. Er is notabene in 2017, dus ruim vóór aanvang van de bouw van de 2e fase, door de toenmalige Rotterdamse wethouder een bezoek gebracht aan de Provinciale Staten in Den Haag:

Er mogen geen windmolens komen bij het Vaanplein in Barendrecht, stelt de gemeente Rotterdam.
Wethouder Pex Langenberg gaat vandaag zijn zegje doen bij de provincie. “Wij zullen gebruik maken van ons spreekrecht tijdens de hoorzitting van de Statencommissie. ”De locaties zijn ‘zoeklocaties’, waardoor er mogelijk windmolens kunnen komen. Dat ziet de gemeente niet zitten, omdat die plekken op korte afstand van Rotterdamse woongebieden liggen.
Bron: De Telegraaf, 22-11-2017

Het plan tegenhouden is hem niet gelukt, maar zelfs daarna werden de bestaande en aspirant bewoners nog steeds niet ingelicht. Het mag duidelijk zijn dat de minachting voor de belangen van hun burgers bij sommige bestuurders bijna onbegrensd is. De overlast door lawaai en slagschaduw die na plaatsing van de windturbines kan optreden zal onacceptabel groot zijn. Daarbij zal, door dit in werkelijk alle opzichten krankzinnige plan, de waarde van de splinternieuwe huizen fors kelderen en daarmee de bewoners financieel duperen. De huizen worden na plaatsing ook nog eens moeilijk verkoopbaar, dat is bij vergelijkbare projecten wel gebleken.

Inmiddels zijn de bewoners zich aan het organiseren en hun verzet tegen deze mogelijke aanslag op hun gezondheid en leef- en woongenot zal met alle mogelijke middelen, waaronder  juridische procedures tegen de verantwoordelijke partijen, worden gevoerd.

Klik voor een indruk van de gevolgen van plaatsing van windturbines nabij woningen op onderstaande button:

Klik hier voor de PLANMER voor de windlocatie Vaanplein.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.